CHOCOA FESTIVAL
Data: 24 & 25 februari 2018
Tijd: 10.00-18.00 uur
Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier online

Volg ons op: Twitter en Facebook

Je hebt nu ook de optie om een plekje in een proeverij te reserveren voor het Festival als je je kaartje koopt! Dit doe je hier (let op: hier zijn wel €0,75 administratiekosten aan verbonden). Heb je al een kaartje voor het Festival? Dan kan je een e-mail van ons verwachten hoe je ook een plek kan reserveren. Let op: op=op!

Bekijk het programma voor proeverijen per dag:

Tickets
Zaterdag programma

 

 

Zondag programma

Chocoa Festival

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens Chocoa Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

Op Chocoa Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 75 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers. Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op Chocoa Festival:

* Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
* Ervaar hoe lekker duurzame chocolade kan zijn, op een prachtige locatie in Amsterdam
* Maak Live Cooking Shows met chocolade mee van Bakery Institute
* Neem je kinderen mee naar de Kids Corner waar je je eigen chocoladereep kunt maken, naar chocolade verhalen kunt luisteren en kunt schilderen met chocolade!
* Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
* Combineer wijn- en overige combinaties met chocolade in gratis proeverijen of betaalde proeverijen (op beschikbaarheid)
* Kom meer te weten over de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
* Leer over de cacaoketen, van cacaoboon naar chocoladereep
* Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in de chocoladewereld

De Grote Chocoladewijzer (zaterdag 24 februari, 14:00-15:45)

Om de zoveel maanden verschijnen in de mediaberichten over hoe er in de toekomst geen chocolade meer zal zijn. De artikelen, met onheilspellende titels als ‘Geniet van je chocolade, over 5 jaar is het onbetaalbaar’, worden door duizenden mensen gelezen en gedeeld en veroorzaken lichte paniek onder chocoladeliefhebbers over de hele wereld. Klimaatverandering, schommelingen in de prijs van cacao, de stijgende vraag naar cacao in Azië en de hoge leeftijd van cacaoboeren in West Afrika, waar ongeveer 75% van alle cacao vandaan komt, worden genoemd als oorzaken van een mogelijk tekort aan cacao in de toekomst, maar hoeveel is hier van waar? En moeten we ons echt zorgen maken om ons zo geliefde chocolade? Cacao-experts met verschillende achtergronden zullen tijdens de Grote Chocoladewijzer hun kant van het verhaal geven en de mythes van de feiten scheiden.

Horeca & Retail
Voor het eerst dit jaar is er tijdens het Festival op zondag 25 februari een speciaal programma voor de horeca en retail in Nederland. Zij spelen een belangrijke rol in de keten aangezien zij de laatste schakel zijn naar de consument. Hoe proef je goede chocolade? Waar moet je op letten als je chocolade inkoopt? Wat vertel je aan je klant over de chocolade en hoe kun je er je voordeel mee doen als je bijzondere chocolade in je winkel, restaurant of koffie bar verkoopt? Wil je hier meer over weten? Stuur ons een e-mail om je gratis aan te melden voor het Horeca & Retail programma op info@chocoa.nl.

Standhouders 
Alkimia (Peru) – Al Nassma Chocolate (Dubai) – Amacao (Ecuador) – Amazing Cacao (Russia) – Asoc. De Productores Cacao Vrae (Peru) – Bakery Institute – Biki (Latvia) – Brick of Raw ChocolateCAC Alto Urubamba Ltda (Peru) – Cacao Hunters (Colombia) – Cacaomuseum – Cacaotales (Peru) – CaramelZCasa Qoya (Peru) – Chique o Latte ChocoladebikkelsChocoladeverkopersChocolate ExplorersChocolate in a BottleChocolate San Jose (Ecuador) – Chocolate Tree (Scotland) – Chocolates El Rey (Venezuela) – ChocQueClearChoxCocoa Festival Eti-Oni (Nigeria) – Color Cacao (Colombia) – Conexion Chocolate (Ecuador) – DaarnhouwerDe VerleidingDiGusti DelicatessenEcommodities SAC (Peru)- Ecomtrading (Peru)- Ecuador’s Fine Taste Equiori (Colombia) – Fedecacao (Colombia) – Giraffe Coffee Roasters – Grupo Biz Colombia (Colombia) – HACIENDA DEL CASTILLO (Ecuador)- Hada’s Chocolates – IllimaniImkerij HortensiusIn conexus / Colaboratorio (Colombia) – Kaldi koffie & theeKeto CacaokoffieTcacao MagazineKUYAY (Peru)- Le VineurLovechockLyra Chocolate (Slovakia) – Macao MovementMALKA (Ecuador) – Manifesto Cacao (Colombia) – Mellow Chocolade – Metropolitan | Kees Raat – MexicoMichael van Emde Boas /Cocoa CaravaanMinka Organic Chocolate (Ecuador) – Mountain food (Colombia)- MUCHO – Mundo Chocolate (Mexico) – Nestlé l’AtelierNodo Cacaotero del Ariari (Colombia) – NordendropsOriginal Beans – Patisserie LinnickPatisserie ToutPerla Organic (Ecuador) – Peru Trade CommissionPeruvian Nature SAC (Peru) – ProColombiaProEcuadorRegal Chocolate (India) – Rembrandtje Chocolate Coins – RokbarSHATELL (Peru) – Smells like Chocolate – Book project SolidaridadSuagu (Colombia) – Tea with EdgarTesoro (Peru) – The Highfive CompanyTortapistocchi ® (Italy) UCA Soppexcca (Nicaragua) – Urban Cacao AmsterdamVillakuyaya Chocolate (Ecuador) –WALDO chocolade & patisserieZarahemla By Peter Stevens (Belgium) – Zoto (Belgium)

Volg ons voor updates op Twitter of Facebook.

Chocoa festival

Bestel hier je tickets

Chocoladeproeverijen

Goede en duurzame chocolade

Twee volle dagen aan proeverijen, demonstraties, discussies met chocolademakers en cacaoboeren en informatie over het verhaal achter de cacao. Tijdens de proeverijen leer je over combinaties met 'terroir-producten' als koffie, wijn en nog veel meer. Per persoon is het mogelijk om naar één proeverij te gaan, op basis van beschikbaarheid. Naast de gratis proeverijen zullen er ook betaalde proeverijen zijn, waarvoor je van te voren een plek kunt reserveren op basis van beschikbaarheid. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het programma of van nieuwtjes en updates? Volg ons op Twitter of Facebook.

Consumentendebat

Het belang van duurzame chocolade

Doe mee aan het debat over duurzame cacao en chocolade op zaterdag 24 februari. Wat zijn de uitdagingen in de markt en hoe kunnen chocoladeliefhebbers voor verandering zorgen voor de cacaoboeren? Luister mee over wat er tot nu toe al is bereikt en wat nog zal gebeuren.

Van bean-to-bar

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Heb je ooit gezien hoe een chocoladereep gemaakt wordt, waar de cacao vandaan komt en wat er voor nodig is voordat je het vast kunt houden en de wikkel er af kunt trekken? Tijdens Chocoa Festival leer je over alle verschillende processen die nodig zijn van bean-to-bar en zie je wat er precies voor nodig is om goede chocolade te maken.

Een beurs over de productieketen van cacao en chocolade, proeverijen en presentaties van internationale experts, onderwijs, spellen en live cooking met chocolade: leer alles wat je ooit wilde weten over je favoriete chocolade.