CHOCOA FESTIVAL
Data: 24 & 25 februari 2018
Tijd: 10.00-18.00 uur
Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier online

Volg ons op: Twitter en Facebook

Bekijk het programma voor proeverijen van vorig jaar zaterdag 25 feb en zondag 26 feb 2017.

 

Tickets

Chocoa Festival

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens Chocoa Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

Op Chocoa Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 75 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers. Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op Chocoa Festival:

* Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
* Ervaar hoe lekker duurzame chocolade kan zijn, op een prachtige locatie in Amsterdam
* Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
* Combineer wijn- en overige combinaties met chocolade in gratis proeverijen of betaalde proeverijen (op beschikbaarheid)
* Kom meer te weten over de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
* Leer over de cacaoketen, van cacaoboon naar chocoladereep
* Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in de chocoladewereld

De Grote Chocoladewijzer
Er zijn nog steeds veel uitdagingen in de cacao en chocolade sector die aangepakt moeten worden. Chocolade is een genotsproduct terwijl cacaoboeren nog steeds in armoede leven. Gelukkig zijn er veel verbeteringen gaande en is er steeds meer duurzame chocolade te verkrijgen. Maar wat betekent nou eigenlijk ‘duurzame chocolade’. En wat voor chocolade moet je kiezen om een duurzaam te zijn? Wij helpen je om door de cacaobomen weer het chocoladebos te kunnen zien met de Grote Chocoladewijzer op zaterdag 24 februari. Hierbij spreken we met professionals uit de chocolade industrie over de keuzes die je als consument kan maken. Want door de juiste chocolade keuze te maken, kan je de wereld een stukje beter maken door het eten van chocolade, stukje voor stukje!

Standhouders 
Chocolates el Rey (Venezuela) – Patisserie LinnickTout PatisserieClearChoxChocoladebikkelsCaramelZTortapistocchi (Italië) – Chocolates San José (Ecuador) – DiGustiChocolate in a BottleHada’s ChocolatesImkerij HortensiusChocolaterie de Verleiding  – Chocolate ExplorersLovechockTaza ChocolateKees Raat | MetropolitanEcuador’s Fine TasteBrick of Raw ChocolateUrban CacaoMucho Chocolate (Mexico) – Peruvian Pavillion (Peru) – ProEcuador (Ecuador) – ChocolatemakersRembrandtjeAmazing Cacao (Russia) – Chocolate Tree (Schotland) – Amandino (Belgium) – Nestlé L’Atelier –  Le Vineur sia Biki (Latvia)

Volg ons voor updates op Twitter of Facebook.

Chocoa festival

Bestel hier je tickets

Chocoladeproeverijen

Goede en duurzame chocolade

Twee volle dagen aan proeverijen, demonstraties, discussies met chocolademakers en cacaoboeren en informatie over het verhaal achter de cacao. Tijdens de proeverijen leer je over combinaties met 'terroir-producten' als koffie, wijn en nog veel meer. Per persoon is het mogelijk om naar één proeverij te gaan, op basis van beschikbaarheid. Naast de gratis proeverijen zullen er ook betaalde proeverijen zijn, waarvoor je van te voren een plek kunt reserveren op basis van beschikbaarheid. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het programma of van nieuwtjes en updates? Volg ons op Twitter of Facebook.

Consumentendebat

Het belang van duurzame chocolade

Doe mee aan het debat over duurzame cacao en chocolade op zaterdag 24 februari. Wat zijn de uitdagingen in de markt en hoe kunnen chocoladeliefhebbers voor verandering zorgen voor de cacaoboeren? Luister mee over wat er tot nu toe al is bereikt en wat nog zal gebeuren.

Van bean-to-bar

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Heb je ooit gezien hoe een chocoladereep gemaakt wordt, waar de cacao vandaan komt en wat er voor nodig is voordat je het vast kunt houden en de wikkel er af kunt trekken? Tijdens Chocoa Festival leer je over alle verschillende processen die nodig zijn van bean-to-bar en zie je wat er precies voor nodig is om goede chocolade te maken.

Een beurs over de productieketen van cacao en chocolade, proeverijen en presentaties van internationale experts, onderwijs, spellen en live cooking met chocolade: leer alles wat je ooit wilde weten over je favoriete chocolade.