onze missie

Waarom is ‘goede cacao, betere chocolade’  zo belangrijk voor ons?
Wij geloven in ‘goede cacao’ omdat cacao altijd onder de juiste milieu- en sociaal economische omstandigheden geproduceerd zou moeten worden. We geloven in ‘betere chocolade’ omdat chocolade van hoge kwaliteit alleen met goede cacaobonen gemaakt kan worden.
De Nederlandse overheid heeft samen met een aantal invloedrijke bedrijven een overeenkomst getekend waarin wordt overeengekomen dat er in 2025 op de Nederlandse markt alleen nog maar duurzame cacao verkrijgbaar zal zijn voor consumptie. Vandaag de dag is minder dan twintig procent van de cacaoproductie duurzaam. De vraag naar duurzame chocolade neemt toe, maar cacaoproducerende landen maken steeds minder cacao. Wij willen dat deze feiten gaan veranderen.
Het samenbrengen van alle deelnemers aan de cacao- en chocolade-industrie zal bijdragen aan het verduurzamen van de hele cacaoketen. Het zal bewustzijn en verandering teweeg brengen. Dat is precies wat wij bedoelen met ‘doing good by doing good business’.

de toekomst

Chocoa is een jaarlijks evenement in Amsterdam. Het wordt georganiseerd om te laten zien dat de cacaosector in Amsterdam duurzame ambitie heeft en kan bijdragen aan duurzaamheid in de volledige cacaoketen. Chocoa [spreek uit: cho-kowa] wil dat de productie en consumptie van cacao en chocolade duurzamer wordt. Het is een uniek evenement omdat geen ander evenement op de wereld op een dergelijke manier alle deelnemers aan de cacaoketen bij elkaar brengt, van de producenten van chocolade en haar producten tot aan de consument.

help mee!

Chocoa brengt chocoladeliefhebbers, -handelaars, -kopers, -connaisseurs en -chefs samen in Amsterdam, het grootste cacaodistributiecentum van de wereld! Chocoa is verdeeld in verschillende programma’s: de European Market Academy, Trade Fair, Chocolate Makers’ Forum, een Congres, het Festival en het professionele diner hebben allemaal hetzelfde doel: jou informeren en inspireren om jouw steentje bij te dragen aan ‘good cacao, better chocolate’! We willen dat consumenten begrijpen dat een eerlijke prijs voor goede, duurzame chocolade betekent dat de cacaoboeren een beter loon verdienen en de cacaoproductie dus een stukje beter wordt.
Goed doen was nog nooit zo makkelijk én lekker!

The Chocolate Festival Foundation

De Chocolate Festival Foundation probeert de productie van goede cacao (‘fine or flavour’, ‘single origin’ en duurzame cacao) door consumenten te informeren over de voordelen ervan, zoals de kwaliteit, smaak en het productieproces. De stichting organiseert debatten, chocoladeproeverijen en evenementen in samenwerking met Equipoise, de stichting die Chocoa opzette en organiseert.
Het bestuur van de stichting bestaat uit Roberto Payer (Amsterdam Hilton), voorzitter, Philipp Kauffmann (Original Beans), secretaris, Anna Laven (KIT), Dick de Bruijn (CWT Sitos), Michiel Hendrikz (Farmstrong), Erik Sauer (el Sauco) en Jan Kips.

De adviesraad

Een team van mensen met veschillende expertises op het gebied van cacao en chocolade steunt Chocoa door deel te nemen aan de adviesraad, die zich bezig houdt met de inhoud van het Chocoa Congres, de Chocoa Trade Fair en het programma waaronder het publieke debat tijdens Chocoa Festival.

Equipoise

Equipoise werkt aan innovaties, de ontwikkeling van duurzame oplossingen, samenwerkingen en informatie (transparantie en onderwijs). Drive, toewijding en betrokkenheid zijn belangrijke onderdelen van onze kleine, flexibele en internationale organisatie. Jack Steijn en Caroline Lubbers promoten met veel enthousiasme duurzame ketens en zijn de oprichters van Equipoise. Equipoise werkt aan verscheidene projecten die bestaan uit consultancy, management en evenementen, waaronder Chocoa.

Privacy Beleid

 

Cookie Verklaring

goede cacao, betere chocolade

De cacao- en chocolade-industrie is op weg naar een duurzamere toekomst. Het is een proces waarin al een aantal goede stappen zijn gezet, maar er is geen eenduidige definitie van ‘duurzaamheid’ en er zijn nog altijd duidelijke verschillen tussen de producenten. De ene producent doet meer met duurzame productie dan een ander, terwijl anderen zich juist meer richten op kwaliteitschocolade én een duurzaam productieproces.
Het beeld van duurzame cacao is negatief terwijl er al zoveel gebeurd om deze sector te kunnen behouden. Veel consumenten hebben een schuldgevoel als ze chocolade eten omdat ze niet altijd weten welke goede initatieven er zijn die een duurzame sector mogelijk maken.

Chocoa zorgt ervoor dat duurzame cacao van hoge kwaliteit toegankelijk is en promoot innovaties voor een duurzame cacaosector. Chocoa is het enige evenement dat zich uitsluitend richt op kwaliteit en duurzaamheid in de cacaoketen. Het brengt cacaoproducenten, chocolademakers en consumenten samen en creëert innovatie projecten.