Veelgestelde Vragen
19 – 23 Feb 2020
Beurs van berlage
Amsterdam
Ik ben geïnteresseerd in deelname als exposant tijdens de Trade Fair of het Festival. Wat nu?

Het is mogelijk om je als standhouder aan te melden voor de Trade Fair of het Festival (of beide). Neem contact met ons op via events@chocoa.nl om de mogelijkheden te bespreken.


Wat zijn de bezoekersprijzen voor Chocoa?

Chocoa bestaat uit verschillende evenementen met verschillende doelgroepen. Hoe eerder je je ticket koopt, hoe goedkoper de prijs is.

Ben je een professional? Bekijk de prijzen of boek je ticket direct. Ben je een chocolade liefhebber (particulier)? Boek je ticket direct.


Wat krijg ik voor mijn Chocoa Festival ticket?

Een ticket geeft de hele dag toegang tot het Chocoa Festival. Bezoek de 85 exposanten, praat met chocoladefabrikanten of experts uit de hele wereld. Proef unieke chocolade en koop producten van hoge kwaliteit. Er zijn gratis presentaties en workshops in de Effectenbeurszaal. Doe daarnaast mee met één of meer van de (gratis en betaalde) proeverijen tijdens het Festival. Er is kunst, educatie en entertainment. Kinderen hoeven zich niet te vervelen in de speciale kinderruimte. Het is niet toegestaan ​​om zelf meegenomen eten of drinken te nuttigen in de Beurs van Berlage.


Waar kan ik een proeverij reserveren?

De hele dag vinden proeverijen plaats in aparte ruimtes. Er zijn gratis proeverijen en een aantal betaalde proeverijen waarvoor je kaartjes kunt halen tijdens Chocoa 2019 bij de Proeverijenbalie. Houd er rekening mee dat je voor de proeverijen met alcohol ten minste 18 jaar oud moet zijn om deel te kunnen nemen. Alle presentaties en workshops in de Effectenbeurszaal zijn gratis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om regelmatige updates te ontvangen over het programma.


Is er een bewaakte garderobe aanwezig tijdens de evenementen?

Ja, er is een bewaakte garderobe in de Beurs van Berlage tijdens de evenementen. Een item kost €2,00.


Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden, ik ben iets kwijt?

De gevonden voorwerpen worden ingenomen en geregistreerd bij de receptie van de Beurs van Berlage. Dit is waar je tijdens openingstijden heen kunt gaan om te vragen of je verloren voorwerp is gevonden.


Wanneer is Chocoa geopend?

Het Festival is geopend van 10:00 tot 18:00 uur op zaterdag 23 en zondag 24 februari. Bij binnenkomst ontvang je een stempel, zodat je indien gewenst op een later tijdstip terug kunt komen. Het is niet mogelijk om hetzelfde ticket twee keer te gebruiken. Indien je een groeps- of familie ticket hebt gekocht, moet iedereen tegelijkertijd het gebouw betreden.


Kan ik de organisatie bellen?

We zijn helaas niet telefonisch te bereiken, maar je kunt ons mailen op info@chocoa.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.


Ik heb een ticket gekocht voor het Festival, maar ik kan niet. Wat nu?

Wat jammer dat je geen gebruik kunt maken van je ticket! Helaas geven we geen restitutie, lees hier de algemene voorwaarden. Mogelijk kun je een vriendin, ouder of lieve buurvrouw heel blij maken met jouw ticket.


Hoe kom ik bij de Beurs van Berlage vanaf Centraal Station Amsterdam?

De Beurs van Berlage ligt in het hart van het stadscentrum, op ongeveer 300 meter loopafstand van het Centraal Station. Als je voor het Station staat kun je de Beurs van Berlage recht voor je zien. Loop op het Damrak richting de Dam. De Beurs van Berlage ligt aan je linkerhand.


Waar kan ik mijn auto parkeren?

Parkeren in het centrum van Amsterdam is prijzig. We raden bezoekers aan om met het openbaar vervoer te komen.

Wil je toch met de auto komen, direct naast de Beurs van Berlage ligt de parkeergarage van De Bijenkorf. Een goedkopere optie is parkeergarage Oosterdok, op loopafstand van de Beurs. Hiervoor betaal je €15 euro wanneer je langer dan 5 uur parkeert. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in de buurt.


Kan ik met mijn museumjaarkaart toegang krijgen tot het Festival?

Helaas niet. Een museum jaarkaart is niet geldig in de Beurs van Berlage.


Moet ik een kaartje kopen voor mijn kind?

Kinderen tot 5 jaar oud hebben gratis toegang tot Chocoa Festival. Voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud dien je een kinder kaartje te kopen tegen gereduceerd tarief. Bezoekers vanaf 18 jaar oud hebben een regulier kaartje nodig om toegang te krijgen. Tickets worden gecontroleerd bij de ingang.


Zijn er activiteiten voor kinderen?

Je kinderen hoeven zich tijdens het Festival zeker niet te vervelen! Er zijn workshops, kinderproeverijen, entertainment en van alles te leren over cacao en chocolade. Informeer naar de tijden bij de informatiebalie. Ouders dienen bij hun kinderen te blijven tijdens de kinder activiteiten.


Is Chocoa toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking?

Ja, zeker. Het grootste deel van de Beurs van Berlage is toegankelijk. De hoofdingang aan het Damrak heeft een lift. Via de hoofdingang of via de lift kun je bij alle ruimtes van Chocoa komen. Helaas zijn er bij de Beurs van Berlage geen parkeerplekken voor mensen met een beperking. Er is wel een parkeergarage naast het gebouw.

Mocht je hulp nodig hebben, laat het ons dan vooraf weten zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Beurs van Berlage 

Al 110 jaar lang is Beurs van Berlage een fantastische ontmoetingsplek in hartje Amsterdam. Congressen, evenementen, presentaties, entrepreneurs, werk en ontspanning: alles onder één dak! In de 17e eeuw was Amsterdam de eerste plek in de wereld met een vaste locatie voor het handelen in aandelen. De aandelen die er het eerst werden verhandeld waren die van de Oost Indische Compagnie, de VOC.

De Beurs van Berlage is een histoisch gebouw met een bijzondere geschiedenis. Het is de perfecte plek voor Chocoa!


Hoe kom ik daar?
De Beurs van Berlage is makkelijk te bereiken via openbaar vervoer. Het centraal station is niet meer dan 300 meter verwijderd van de Beurs. Als je het centraal station uitloopt kun je ons gebouw in de verte al voor je zien aan het Damrak, de straat die het centrum in leidt.

De Dam/De Bijenkorf is de dichtstbijzijnde tramhalte. De volgende trams stoppen hier: 4, 9, 16, 24, 25.


Aankomst via Schiphol Airport
Je kunt de Beurs van Berlage via de trein of taxi bereiken.
Trein: Je kunt een kaartje kopen in de aankomsthal. Er gaan zo’n 4 treinen per uur. De treinrit duurt ongeveer 15 minuten.
Taxi: Bestemming: Beurs van Berlage, Damrak 243. Een rit met de taxi duurt zo’n 25 minuten.

Het Hilton Amsterdam Hotel werld wereldberoemd na de breoemde ‘bed-in for peace’ van John Lennon en Yoko Ono in 1969. Het is een fantastische uitvalsbasis om Amsterdam te verkennen. Vanuit het hotel ben je zo in de winkelstraten, traditionele cafés en lokale bezienswaardigheden. Bovendien zit je erg dichtbij het zakendistrict van Amsterdam. Geniet van de fantastische uitzichten vanaf de beroemde grachten van Amsterdam en ontspan met een lokaal biertje in de Half Moon Lounge die door designs in de stijl van Ralph Lauren is ingericht. Je kunt er ook genieten van een elegant en exclusief Italiaans diner in het met prijzen gekroonde Roberto’s Restaurant.


Hoe kom ik bij het hotel?
Vanaf Amsterdam centraal station is het erg makkelijk om bij het hotel te komen.

Tram 5 en 24: Stap uit bij Apollolaan en ga naar links richting de verkeerslichten. Steek de weg over aan je rechterhand en loop rechtdoor. Bij de volgende verkeerslichten steek je de weg over en licht het Hilton Amsterdam aan je rehterhand.

Tram 2: Vanaf de Schuytstraat steek je de straat over. Aan de rechterkant zie je het Gresham Memphis Hotel. Loop rechtdoor en steek de brug over en volg de Breitnerstraat. Nadat je de brug over gestoken bent zie het Hilton Amsterdam Hotel aan je rechterhand.

Tram 16: Op de Emmastraat met je gezicht naar de tram steek je de weg over naar e Lairessestraat. Vanaf daar volg je de Willem Witsenstraat en zie je het Hilton Amsterdam aan je linkerkant.

Zelf parkeren kost € 35 per dag.


Vanaf Schiphol Airport
Neem de trein naar treinstation Amsterdam Zuid. Neem daar tram 5 richting centraal station en stap uit bij Apollolaan. Met je rug naar de trein sla je rechtsaf richting de verkeerslichten. Sla rechtsaf en steek de weg over. Loop rechtdoor en bij de volgende verkeerslichten ligt het Hilton Amsterdam aan je rechterhand.

Toegankelijkheid
Het hotel is volledig toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor meer specifieke informatie kun je terecht op de website hier.

Op zoek naar een hotel in Amsterdam? 

Bezoekers van Chocoa krijgen de kans om gebruik te maken van speciale hotel tarieven, binnenkort plaatsen we deze hier online. Ook zijn er speciale Air France KLM kortingen, bekijk deze binnenkort hier en boek direct!

I am interested in participating as an exhibitor during the Trade Fair or the Festival. 

It is possible to exhibit at the Trade Fair or the Festival (or both!). Please contact us on info@chocoa.nl to discuss the possibilities.

What are the prices for visiting Chocoa?

There are several events taking place at Chocoa. The earlier you register, the best offer you get: see the prices or book your ticket directly.

Where can I best book a hotel?

Amsterdam is a very popular place to stay! So book your hotel in time, we propose several hotels at a special price, please see our booking tools for the options.

Can I contact the organization?

If you have a question, you can send us an email on info@chocoa.nl or fill in the contact information below.

Is there coat check available during the events?

Yes, there is guarded coat check present at the Beurs van Berlage during the events. Checking in one item costs €2,00.

Where can I go for lost & found items?

Lost and found items are collected and registered by the reception of the Beurs van Berlage. This is where you can go during opening times to check if your lost item has been found.

How do I get to the Beurs van Berlage from Amsterdam Central Station?

The Beurs van Berlage is situated in the heart of Amsterdam centre, about 300 meters from the station on your left hand. You can see the Beurs van Berlage – on the Damrak – in front of you when you leave the Central Station and walk towards the Dam square.

Where can I park my car?

Parking your car in the centre is expensive. We therefore recommend you to come by public transport.

Nevertheless, there are several options for parking in the area of the Beurs van Berlage. Right next to the Beurs is garage ‘De Bijenkorf’. The cheapest option, especially if you are staying longer than 5 hours, is garage Oosterdok. If you are parked longer than 5 hours you pay only € 20,- For more information about parking in the area, please look here.

Can I get a refund?

Chocoa does not allow a refund. Please see our website for the conditions or contact the organisation by sending an e-mail to info@chocoa.nl if you have questions.

Should I have my ticket printed?

You can print it or show it on your smartphone. Please note that a ticket can be scanned only once.

What should I do if I want to change something to my booking?

It is possible to change the date or name on your booking. A small fee will be charged and the difference if applicable. Contact us at info@chocoa.nl. You can also make an account at Eventbrite and make some small changes yourself.

Can I access the venue if I am disabled?

Yes. Most of the Beurs van Berlage has good access for disabled people. The main entrance on the Damrak has a lift and you can access all spaces. Please notify the security who will help you with the lift. The Beurs van Berlage does not have disabled parking spaces. The Bijenkorf multi-storey car park is located next to the Beurs van Berlage.

Chocoa bestaat uit 15 evenementen op 2 locaties:

European Markets Academy, Trade Fair, Chocolate Makers’ Forum, Congres, Horeca&Retail Event, Chocoa Auction, Chocolatiers Masterclass, WINCC en Festival 

Beurs van Berlage | Damrak 243 | 1012 ZJ Amsterdam

Le Grand Diner du Chocolat 

Hilton Amsterdam | Apollolaan 138 | 1077 BG Amsterdam

Click edit button to change this code.

Neem contact op

Wij kijken er naar uit om je te zien op Chocoa 2020, van 19 t/m 23 februari in Amsterdam.

Heb je een vraag? Kijk of het antwoord al bij de veelgestelde vragen staat. Zo niet, neem gerust contact met ons op. We zijn telefonisch niet bereikbaar, maar je kunt ons wel mailen op info@chocoa.nl.