Chocolade Festival
23 – 24 Feb 2019
Beurs van berlage
Amsterdam

CHOCOA CHOCOLADE FESTIVAL
Data: 23 & 24 februari 2019
Tijd: 10.00-18.00 uur
Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier online

Volg ons op: Twitter, Instagram en Facebook

Je hebt ook de optie om een plekje in een proeverij te reserveren voor het Festival, dit zal vanaf januari 2019 beschikbaar zijn.

REGULAR TICKET: 14,13 euro (INCL. BTW)

Chocolade Festival

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens het Chocoa Chocolade Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

Op het Chocolade Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 85 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers.

Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op het Chocolade Festival:

* Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
* Ervaar hoe lekker duurzame chocolade kan zijn, op een prachtige locatie in Amsterdam
* Maak Live Cooking Shows met chocolade mee van Bakery Institute
* Neem je kinderen mee naar de Kids Corner waar je je eigen chocoladereep kunt maken, naar chocolade verhalen kunt luisteren en kunt schilderen met chocolade!
* Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
* Combineer wijn- en overige combinaties met chocolade in gratis proeverijen of betaalde proeverijen (op beschikbaarheid)
* Kom meer te weten over de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
* Leer over de cacaoketen, van cacaoboon naar chocoladereep
* Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in de chocoladewereld

De Grote Chocoladewijzer (zaterdag 23 februari, 11:00-11:45)

Duurzaamheid van de Nederlandse cacao sector 

De spelers in de Nederlandse cacaosector hebben in 2009 een intentieverklaring ondertekend om in 2025 volledig 100% duurzame chocola te verkopen op de Nederlandse markt. Maar wat is nu, na 10 jaar, de stand van zaken in de duurzaamheid van de Nederlandse cacao- en chocolade sector?  Zal de doelstelling van 100% gehaald worden? Welke rollen spelen de overheid, de bedrijven, NGOs en consumenten? En wat is eigenlijk de definitie van duurzame chocola? Is dit wel de juiste? Vertegenwoordigers van deze verschillende spelers zullen vertellen over wat zij doen en discussiëren over wat er nog moet veranderen om de doelstelling te halen.  De Grote Chocoladewijzer zal in het Nederlands zijn.

Hot Chocolate Awards

De Hot Chocolate Awards 2018 zijn gewonnen door Macao Movement, naar aanleiding van grote aantallen festival bezoekers die de zes warme chocolades hebben geproefd en hun stem uitbrachten. Dankjewel voor het uitbrengen van je stem en het stemmen tijdens de Awards! Tijdens het Chocolade Festival 2019 zullen de Awards voor de tweede keer plaatsvinden, je kunt dan weer meestemmen voor de “Beste Warme Chocoladedrank van Nederland 2019”. Klik hier voor een toffe video van deze bijzondere Hot Chocolate Awards.

Bekijk hier een overzicht van standhouders op Chocoa!

Volg ons voor updates op Twitter, Instagram en Facebook.

Chocoa festival

Bestel hier je tickets

Chocoladeproeverijen

Goede en duurzame chocolade

Twee volle dagen aan proeverijen, demonstraties, discussies met chocolademakers en cacaoboeren en informatie over het verhaal achter de cacao. Tijdens de proeverijen leer je over combinaties met 'terroir-producten' als koffie, wijn en nog veel meer. Per persoon is het mogelijk om naar één proeverij te gaan, op basis van beschikbaarheid. Naast de gratis proeverijen zullen er ook betaalde proeverijen zijn, waarvoor je van te voren een plek kunt reserveren op basis van beschikbaarheid. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het programma of van nieuwtjes en updates? Volg ons op Twitter of Facebook.

Consumentendebat

Het belang van duurzame chocolade

Doe mee aan het debat over duurzame cacao en chocolade op zaterdag 24 februari. Wat zijn de uitdagingen in de markt en hoe kunnen chocoladeliefhebbers voor verandering zorgen voor de cacaoboeren? Luister mee over wat er tot nu toe al is bereikt en wat nog zal gebeuren.

Van bean-to-bar

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Heb je ooit gezien hoe een chocoladereep gemaakt wordt, waar de cacao vandaan komt en wat er voor nodig is voordat je het vast kunt houden en de wikkel er af kunt trekken? Tijdens Chocoa Festival leer je over alle verschillende processen die nodig zijn van bean-to-bar en zie je wat er precies voor nodig is om goede chocolade te maken.

Een beurs over de productieketen van cacao en chocolade, proeverijen en presentaties van internationale experts, onderwijs, spellen en live cooking met chocolade: leer alles wat je ooit wilde weten over je favoriete chocolade.