Chocolade Festival
19 – 23 Feb 2020
Beurs van berlage
Amsterdam
Chocolade Festival Chocoa 2020

CHOCOA CHOCOLADE FESTIVAL
Data: 22 & 23 februari 2020
Tijd: 10.00-18.00 uur
Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam

Volg ons op: Twitter, Instagram en Facebook

Bekijk het proeverij & presentatie programma:

Zaterdag
Zondag

 

 

REGULAR TICKET: €14,13 (INCL. BTW)

Click edit button to change this code.

Chocolade Festival

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens het Chocoa Chocolade Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

Op het Chocolade Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 85 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers.

Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op het Chocoa Chocolade Festival. In 2019 hadden we de volgende activiteiten op het programma staan:

  • Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
  • Proef en stem mee in de Hot Chocolate Awards met Janny van der Heijden, bekend van o.a. haar kookboeken, Tijd voor Max en Heel Holland Bakt!
  • Test je choco-kennis: doe mee met het Consumentendebat ‘Let’s Talk Chocolate’ en quiz mee met Janny!
  • Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
  • Probeer wijn- en overige combinaties met chocolade in de proeverijen
  • Kom meer te weten over hoe chocolade wordt gemaakt en de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
  • Neem je kinderen mee naar de Kids Corner waar je je lekker kunt tekenen en kleuren en de leuke Sjakie en de Chocoladefabriek verhalen sessies bij kunt wonen! Schilder met chocolade in de Graanbeurszaal en in de Effectenbeurszaal vind je de Tony’s Chocolonely maak-je-eigen-chocolade-reep en een pingpong & tafelvoetbal tafel voor de grotere kids!

Hot Chocolate Awards

Gasten proefden en stemden het hele weekend mee voor de “Beste Hot Chocolate van 2019”. De vakjury onder leiding van Janny van der Heijden zal zondagmiddag de winnaar bekend maken. Klik hier voor een toffe video van deze bijzondere Hot Chocolate Awards.

Let’s talk Chocolate!

Praat mee over duurzaamheid in de cacaosector tijdens het Consumentendebat!

De Nederlandse consument wordt overspoeld met duurzaamheidsinitiatieven. Elk product dat men koopt heeft wel een logo of een certificaat en dat is bij chocolade niet anders. Dat maakt het voor de verantwoorde consument niet makkelijk. Sterker nog, het is om waanzinnig om van te worden! Waar moet men nou op letten bij het kopen van duurzame chocolade? Wat betekenen al die certificaten eigenlijk? Wat wordt er verstaan onder duurzaamheid in de cacaosector? Het consumentendebat van Chocoa zal duidelijkheid verschaffen voor de consument. Sprekers van Mondelez International, Tony Chocolonely, Rainforest Alliance, het Ministerie van Landbouwer en het KIT vertellen over hun rol in de keten en gaan in op prikkelende stellingen. Het publiek wordt uitgenodigd om hun mening te geven en de sprekers staan open voor vragen.

Bekijk hier een overzicht van standhouders op Chocoa!

Volg ons voor updates op Twitter, Instagram en Facebook.

Chocoa festival

Bestel hier je tickets

Chocoladeproeverijen

Goede en duurzame chocolade

Twee volle dagen aan proeverijen, demonstraties, discussies met chocolademakers en cacaoboeren en informatie over het verhaal achter de cacao. Tijdens de proeverijen leer je over combinaties met 'terroir-producten' als koffie, wijn en nog veel meer. Per persoon is het mogelijk om naar één proeverij te gaan, op basis van beschikbaarheid. Naast de gratis proeverijen zullen er ook betaalde proeverijen zijn. Voor alle proeverijen kan je kaartjes halen gedurende het Chocolade Festival kaartjes bij de proeverijenbalie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het programma of van nieuwtjes en updates? Volg ons op Twitter of Facebook.

Consumentendebat

Het belang van duurzame chocolade

Doe mee aan het debat over duurzame cacao en chocolade op zaterdag 23 februari. Wat zijn de uitdagingen in de markt en hoe kunnen chocoladeliefhebbers voor verandering zorgen voor de cacaoboeren? Luister mee over wat er tot nu toe al is bereikt en wat nog zal gebeuren.

Van bean-to-bar

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Heb je ooit gezien hoe een chocoladereep gemaakt wordt, waar de cacao vandaan komt en wat er voor nodig is voordat je het vast kunt houden en de wikkel er af kunt trekken? Tijdens Chocoa Festival leer je over alle verschillende processen die nodig zijn van bean-to-bar en zie je wat er precies voor nodig is om goede chocolade te maken.

Een beurs over de productieketen van cacao en chocolade, proeverijen en presentaties van internationale experts, onderwijs, spellen en live cooking met chocolade: leer alles wat je ooit wilde weten over je favoriete chocolade.